Bugun...


Kerim ÖZTÜRK

facebook-paylas
Çakmak Stadı muamması !!!
Tarih: 16-07-2021 12:05:00 Güncelleme: 16-07-2021 12:05:00


Ümraniye Çakmak Stadı bir sabah ansızın belediye ekiplerince polis nezaretinde yıkıldı. Stadın yıkımı başta Çakmaklılar olmak üzere kamuoyunda şok etkisi yaptı. Sosyal medya üzerinde vatandaşların tepkilerine neden olan ve tartışılan yıkımın “NEDENİ(!)” soruları yöneltildi.

 
 

*

Bizim de yakından takip ettiğimiz ve internet sitemizde  haberleştirdiğimiz https://umraniyegundemi.com.tr/cakmak-stadi-mahkemenin-yurutmeyi-durdurma-kararina-ragmen-yikildi/2331/ konuya ilişkin muhalefet partileri kanadından her hangi bir açıklama gelmezken (olaydan haberdar olup olmadıkları bilinmemekle birlikte sessiz kalmayı tercih ettiler) ilk açıklama Cafer Aktürk’ten geldi. Aktürk, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı belgesini yayınlayarak bu karara rağmen paldır küldür bir yıkımın söz konusu olduğunu ve ayrıca tebligat yapılmadığını savundu.

*

Gözler Ümraniye Belediyesi ile Çakmak Spor Kulüp yönetimine çevrildi. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım gelen tepkilere kayıtsız ka[la]mayarak — kişisel sosyal medya hesaplarından– bir açıklama yaptı. Yıldırım’ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

  • Çakmak Spor Kulüp yönetimi hazine arazisini hiçbir anlaşmaya bağlı olmaksızın senelerce işletmiştir.
  • Yıkım hukuki kararlar sonucunda gerçekleştirilmiştir.
  • Kamu arazisini işgal eden Çakmak Spor Kulübü yönetimine gerekli tebligatlar iletilmiştir.
  • Yıkımı yapılan alana Tam Olimpik yüzme havuzu ve tesisler inşa edilecek.
  • Bölgedeki gençlerin mağduriyet yaşamamaları adına Trabzon Millet Bahçesi’nde donanımlı bir tesis yapılacak. Detaylı bilgi için bk. https://umraniyegundemi.com.tr/ismet-yildirim-dan-cakmak-stadi-yikim-karari-aciklamasi/2332/

Yıldırım, ayrıca kendince hukuki sürecin dışında iftira dolu iddialarla zihinleri bulandıran açıklama yapanları dikkate almama ricasında bulundu.

*

Çakmak Spor Kulüp yönetimi adına Kulüp Başkanı Seyfullah Aslantürk de — kişisel sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımlar yaptı. Aslantürk’ün paylaşımlarından öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

  • Çakmak Spor Kulübü, 20 yılı aşkın devam ettirdiği hukuki sürecini tamamlamıştır.
  • Yıkılan alana Olimpik Yüzme Havuzu projesinin yapılması belediye başkanı ile kulüp yönetimi arasında yapılan istişareye dayanmaktadır.
  • Çakmak Spor Tesisleri’nin yıkılmış hali hepimizi derinden üzmüştür.
  • Belediye Başkanımız mahalle halkı adına bize söz verdi. Çakmak Spor Kulübünü mağdur etmeyecek.
  • Çakmak Spor Kulübü için Trabzon Park içinde yeni bir tesis yapılıp kulüp oraya taşınacaktır.

Aslantürk de, yanlış bilgilendirmelere itibar etmeyin uyarısında bulunurken doğru bilgilendirme (!) adına şahsi cep telefonunu verecek kadar cüretkar davranmış. Anlaşılan Sayın Aslantürk, belediye başkanının kendisinden önce yaptığı açıklamadan habersizdi!

Kısaca özetlediğimiz —birbiriyle çelişen– bu açıklamalar ve gelişmeler üzerine cevap bekleyen o kadar çok soru var ki, kamuoyunu aydınlatma adına bizim sadece bir kaç sorumuz olacak. Konunun muhataplarından bu sorularımıza yanıt bekliyoruz.

1- Çakmak Spor Kulübü, senelerce hazine arazisini hiçbir anlaşmaya bağlı olmaksızın işleterek kamu arazisini işgal mi etmiştir?

2- Madem yıllarca işgalci ise önceki dönem Ümraniye’yi 15 yıl yöneten aynı partinin belediye yöneticileri bu işgale neden göz yumdu? Ayrıca iktidarın yetkili(!) ve etkili yöneticileri uyuyor muydu?

3- Sayın belediye başkanı “yıkım hukuki kararlar sonucunda gerçekleştirilmiştir” derken karar belgelerini neden yayınlamadı? Ümraniyeliler belgeleri görmek istiyor.

4- Çakmak Spor Kulübü’nün 20 yılı aşkın devam ettirdiği ve tamamlanan hukuki sürecinin sonucu nedir?

5- Bölge halkı için birincil öncelik ve ihtiyaç yüzme havuzu mudur?

6- Kulüp başkanı Seyfullah Aslantürk, Çakmak Spor Kulübü için Trabzon Park içinde yeni bir tesisin tahsis edileceği sözünü aldıklarını belirtirken, belediye başkanı İsmet Yıldırım’ın açıklamasında buna dair bir ibare neden yok?

7- Sözde tahsis edilecek yeni tesis anlaşması resmiyette kayıt altına alınmış mıdır?

8- Diğer işletmelerin (halı saha ve oto yıkıma) için de başka bir yer tahsis edilecek, mağduriyetleri giderilecek mi?

SONUÇ:

1- Çakmak Spor Kulübü başkanı Sayın Seyfullah Aslantürk, bir an evvel MESELENİN ASLINI anlatmalıdır ve belediye başkanın açıklamasında yer alan ithamlara cevap vermelidir.

1- Belediye Balkanı Sayın İsmet Yıldırım ise yıkımın hukuka uygunluğunu, bölgedeki çocukların mağduriyet yaşamamaları adına kulüp için yeni bir yer tahsis edileceğini BELGELERİYLE ortaya koymalı ve kendisinin de işaret ettiği üzere yalan, yanlış iftira dolu zihinleri bulandıran açıklamaların önüne geçmelidir.



Bu yazı 5315 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
YUKARI