Bugun...


Savaş SONGUR

facebook-paylas
İnsanlıkla Alay Etmek: Atom Bombası
Tarih: 06-08-2024 17:45:00 Güncelleme: 06-08-2024 08:10:00


Tarihler 1 Eylül 1939’u gösterdiğinde Hitler yönetimindeki Almanya Polonya’ya saldırdı. Bu saldırı II. Dünya Savaşı'nın başladığı şeklinde kayıtları girdi. Ama gerçek 1. Dünya Savaşı'ndan istediği sonuçları alamayan emperyalistlerin bir kez daha kozlarını paylaşmak için dünyayı ateşe verip, köşeye geçip saçlarını taramaya başladıkları tarihtir.

Bu tarihten yaklaşık 6 yıl sonra Berlin’e 26 km uzaklıktaki Postdam’da toplananlar emperyalizmin o günkü zirvesini oluşturmuşlardı. ABD adına Truman, İngiltere Adına Churchill, SSCB adına da Stalin katılmıştı. Masada başkaları da olsa onlar hikayenin fazlalık kelimeleri gibi bir şeydi. Bu konferansın teslim olmuş Almanya’da toplanması ve burada toplanarak Japonya’ya teslim ol çağrıları yapılması yakın tarihin en ciddi konularındın başında gelir.

Tarihsel gerçekler olarak şu hususlar unutulmamalı, ABD ve SSCB Japonya’ya karşı müttefik durumundadırlar. Zaten harekatı eş zamanlı başlatmışlardır. sonra da dünyayı yarım yüzyıl soğuk savaş rüzgarı ile üşüttüler. Savaş bitmeye yakındı. Bunu dünyada bilmeyen yoktu. Ama savaşı sonlandırıyoruz adı altında ben daha güçlüyüm görüntüsü vermek için iki şehri yok ettikleri gibi gelecek nesilleri de yok ettiler. Dünya artık yeni bir silahla tanışmıştı. Atom bombası. Oppenheimer adlı fizikçinin başında bulunduğu bu silah, artık insanlığı kendisine sahip olanların egemenliğine sokuyordu.

Hiroşima’ya 6 Ağustos 1945 Pazartesi günü II. Dünya Savaşı’nın son aşamasına gelindiğinde, saatler 08.15’i gösterirken ABD ‘EnolaGay’ adlı B-29 bombardıman uçağından bıraktığı Uranyum-235 tipi ‘Little Boy’(Küçük Oğlan) isimli atom bombasıyla nükleer saldırıyı gerçekleştirdi.Hiroşima şehrinde 237.000 kişinin doğrudan ya da dolaylı olarak bombanın yanık, radyasyon hastalığı vekanser gibi etkileri nedeniyle öldüğünü tahmin edilmektedir.Bombanın adını EnolaGay koydular. Uçak pilotunun annesinin adı. Sonra bunu kahramanlık olarak tüm dünyaya sattılar ne kadar sevimli değil mi?

Bununla da yetinmediler. Hiroşima’daki saldırıdan sadece 3 gün sonra 9 Ağustos 1945’te Nagasaki’de Plütonyum -239 tipi atom bombası‘’Fat Man’’ (Şişko Adam) ile ikinci saldırı gerçekleştirildi. Atom patlamasının hemen ardından 40.000 ila 75.000 kişinin öldüğü, 60.000 kişinin de ağır yaralandığı tahminedilmektedir. Toplam ölümler 1945 yılı sonunda 80.000'e ulaşmış olabilir. Bomba, ilerleyen dönemlerde kansereve çeşitli radyasyon hastalıklarına sebep oldu. Askeri tarihte gerçekleştirilen yegâne nükleer saldırı olanHiroşima ve Nagazaki felaketi, bombanın atılmasından hemen sonra yayılan radyasyon ile birçok çocuğun ve yeni doğanbebeğin genetik hastalıklara maruz kalmasına neden oldu. İsmini de Şişko adam koydular. Öldürmeye doymuyorlardı. ABD’de fatmanşarkıları bile yaptılar…

Bu noktaya kadar ifade edilen tarihi gerçekler işin askeri tarih yönü ile ele alınabilir. Ancak insanlık tarihi ve tarih bilinci açısından bizim bilmemiz gereken husus şudur.

1.Nükleer projenin lideri olan Robert Oppenheimer (ki Alman doğumlu bir yahudidir. Tıpkı projenin diğer ortağı Albert Einstein gibi) “Düşün ki gökyüzünde binlerce güneş aynı anda parlıyor. Ben şimdi ölüm oldum, dünyaların yok edicisiyim.” diyordu. Tekrar edelim: "Dünyanın yok edicisiyim diyor."

2. Bilinmesi ve asla unutulmaması gereken diğer husus ise ABD başkanı Truman’ın “ Hiroşima'ya atılan atom bombası 13 Şubat 1945’te 130 bin Alman askerinin ölümüyle sonuçlanan Dresden Katliamına neden olan on tonluk bombalardan yaklaşık 2 bin kat daha güçlüdür. Atom bombasının Almanlardan önce keşfedilmiş olması insanlığı kurtarmaya yönelik çok önemli bir zaferdir.” Tekrar ediyorum. Nükleer silahı Almanya’dan önce keşfetmek insanlığın zaferidir diyor. İnsanlık için nasıl bir zafer olduğuna varın siz karar verin. Bu yalanları Hitlerin propaganda şefi Gobbel bile söyleyemezdi.

3. Bu kimyasal süper silahı kullanıp kullanmama inisiyatifi ABD Başkanı Truman’ın ellerindeydi. Ve Truman tercihini öldürmekten yana kullandı. Bu kadar tehlikeli teknolojiyi insani olarak sunmak, bu gün dahi dünyada tekel oluşturmuş özel ve tüzel şirketler dahil insanlara algı üzerinden gerçekte neler yapılabileceğini ortaya koyuyor. Bunun tipik örneği de Einstein’inin eğer atom bombasının bu şekilde kullanılacağını bilseydim ayakkabı tamircisi olurdum ifadesinden anlayabiliriz. Atom bombasını icat edecek kadar zeki olan birisinin bunu neye kullanacaklarını bilmiyor muydu, akıl edemiyor muydu? İnsanlarla ancak bu kadar alay edilebilir.

4. Nagazaki ve Hiroşima’ya atılan bombaların bu gün III. Dünya Savaşı için yapılan söylemler dikkate alındığında, o gün savaşın çıkmasına sebep olan gerilimlerin hangisi varsa bu gün de aynı gerilimler ve hatta daha fazlası mevcut. Bu noktada esas soru şu. Neden III. Dünya Savaşı neden çıkmıyor yoksa insanlık bundan ders mi aldı? Kanaatimce. Gelinen noktada kim kimde hangi silahların olduğunu bilmiyor, ikincisi de II. Dünya Savaşı sonrası öyle böyle- haklı haksız kazandıkları mevkilerini kaybetmek istemiyorlar.



Bu yazı 626 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARA
YUKARI